Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2018 23:25 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 581 НЕ свързани мисли 55
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 1635 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.01.2023 15:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 581
НЕ свързани мисли 55

 image


Зависимостта на доносника убива въображението му.

Слабостта на въображението е откровена сестра на комплекса му за малоценност, а увеличена от страха да не се изложи, ограничава силно възможностите на всеки доносник. Липсата на най-високото човешко интелектуално постижение усъвършенства недостатъците му и той попада в естествената си среда.

Всичко е далавера! – изрева рано-рано тази сутрин един такъв, смеейки се.
За миг бе помислил, че изказва мъдрост. Не знаеше като всички зависими, че преди него съществува безкрайна редица от подчинени хора -  отдавна открили действителността в обществото.

*
Често си задавам въпроса и разсъждавам по него - ако в състезанието между капитализма и социализма, между западния и източния свят, между САЩ и Русия, победи Русия – какво ще последва?
Световно господство?
Но това не е възможно!
Тя и сателитите й са технологично изостанали, приблизително с триста години. С толкова, с колкото Русия е била изостанала от западните страни, по времето на Петър Велики. Днес към тия от списъка на развитите страни са и Китай, и Индия, и Южна Корея, без да забравяме Япония, Хонконг, Сингапур и Макао.

Отговарям си, че Русия не се стреми да ги застигне и задмине.
Тя се стреми да ги подчини чрез милионната си гвардия от агенти, разпръснати по света и да ги използва. Няма идеологии – съществуват, единствено интересите на обществата без въображение, за които то е пряко подчинено на необходимостта - други да мислят и произвеждат вместо тях, тъй като са генетично увредени.

Покоряването на света на технологично развитите общества чрез война - е абсолютно погрешна теза и тази истина, отдавна е разбрана! Намерено е друго решение - воюва се, без да се харчат милиарди, тихо и рационално.
*
За да победиш в една съвременна война се изисква да си високо в технологично отношение, както и изкусно да владееш интелектуалните и културни ресурси, с подчертаното им предимство пред властта на природните. На владетеля на това позитивно богатство не му е необходим ресурсът население и земя – може да е и някоя, едвам забелязваща се на световната карта държавица.
Разбира се, ако във времето тя загуби положителната сила и качествата на технологичното си превъзходство, неминуемо ще изгуби и властта, и предимствата си.
*
Може би, е все още рано, за да можем да преценим раните, които решенията на бившите главни архитекти на София нанесоха върху функционалната, плановата и пространствената градска структура, с изграждането на немащабните сгради на супер големите търговски центрове, на т.н. молове!
Чак днес, се разбира, че е могло да се изградят или извън териториалните граници на града, или върху изоставените промишлени и стопански зони в него.
*
Тази сутрин, най-накрая разбрах, че и циркът, все още, ни обединява!
мп




Тагове:   демокрация,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380640
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031