Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2018 08:42 - Коефициенти, СКЪПОСТИ на Италия, за да бъде следващата страна да напусне ЕС като евроскептичен REVOLT, заплашва блока
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 752 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 18.05.2018 08:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Коефициенти, СКЪПОСТИ на Италия, за да бъде следващата страна да напусне ЕС като евроскептичен REVOLT, заплашва блока ИТАЛИЯ се превърна в любимата на букмейкърите, за да бъде следващата страна, която напуска Европейския съюз, тъй като евроскептичната бунт на страната заплашва да унищожи брюкселския блок.

С ШАРЛОТ ДЕЙВИС ПУБЛИКУВАНО: 00:00, сряда, 17 май 2018 г. | АКТУАЛИЗАЦИЯ: 13:05, сряда, 17 май 2018 г.

https://www.express.co.uk/news/world/960827/Italy-news-today-coalition-talks-politics-latest-election-results-Italian-Matteo-Salvini
           
Професорът предупреждава, че Италия може да напусне Европейския паричен съюз   БЛИЗО     Pause Със звук   0:27 / 0:29 Зареден: 0%     Напредък: 0%   Цял екранFacebookкикотенеДял  

Коефициентите се понижиха след изтичане на документа, разкривайки националистическия италиански коалиционен лист "Лега" и "Петте звездни движения", за да отклонят еврото . 

Онлайн залаганията Betway сега предлагат коефициенти 6/4 от 9/4 след шокиращ манифест, в който се твърди, че двете популистки националистически партии обещават да напуснат еврото и да поискат от Европейската централна банка да отпише дълга от 250 милиарда евро (Ј 220 млрд.).

Алън Алгер от Betway заяви: "Проектоплановете от Five Star и The League ще поставят Брюксел на червен сигнал.

"Италия вече се е предположила, че е следващата страна да напусне ЕС на 9/4 и скорошните коалиционни разговори разшириха само преднината си на опашката до 6/4."

 

image

Getty

Италианските новини: Коефициентите намаляват, за да бъде Италия следващата страна да напусне ЕС

Това е началото на края на ЕС, както го познаваме

Даниел Каучински

Шокиращият доклад, в който се описва искането на ЕС да отпише италианския дълг в размер на 250 млрд. Евро, идва като лигански лидер Матео Салвини, според който италианците вече няма да бъдат "роби" на ЕС.

В началото на май лидерът на Салвини и лидера на 5-звездното движение Луиджи Ди Майо обяви, че разговорите между двете евроскептични партии са успешни.

След новините разкритият манифест, очертаващ плановете на г-н Салвини и г-н Ди Марио за формиране на правителство, заплашва да предизвика страхове от нови предизвикателства пред ЕС след  Брексит .

Съвместният документ гласи, че "системата за европейско икономическо управление - т.нар. Пакт за стабилност и растеж - основана на господстващото положение на пазара и зачитането на строгите икономически и социални ограничения, трябва да бъде преосмислена от други европейски партньори.

"И в доклада се изисква преглед на паричната политика и се призовава за връщане към подхода от преди Маастрихт, в който членовете на ЕС са мотивирани от истинското намерение за" мир, братско сътрудничество и солидарност ".

Професорът предупреждава, че Италия може да напусне Европейския паричен съюз       Възпроизвеждане на видео                

image

Getty

Италия новини: Матео Салвини и Луиджи Ди Майо настояват ЕС да отпише милиарди в италианския дълг

Страните издадоха съвместно изявление в сряда и заявиха, че документът е стар проект, съдържащ много предложения, които оттогава са били изменени.

Консервативният депутат Даниел Каучински настоя, че италианско евроскептично правителство би могло да доведе до т.нар. Италексит, а други евросептични страни от ЕС също могат да напуснат блока.

Говорейки на Express.co.uk, г-н Kawczynski предупреди: "Това е началото на края на ЕС, както го познаваме.

"Това е неуспешна организация, която особено се провали на имиграционната криза в Сирия, кризата в еврозоната в Гърция и безработицата сред младите хора в Испания.

"Това е бюрократична, нелегирана и остаряла организация".

imageGetty

Италия новини: Матео Салвини заяви, че италианците няма да бъдат "роби" на ЕС СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • Брексит новини: Джейкъб Рийс-Мogg FUMES в университетския шеф за Project Fear
  • Берксит саботаж на труда DEFEATED: Депутатите гласуват за сюжета на митническия съюз
  • Brexiteer MP се разкара в "произведен ред" на SNP над сметката на Brexit

"Италианските планове са незаконни за ЕС!" Инвеститорът предупреждава, че ЕС ще се бори с Италия поради страховете на Италексит Италианският анализатор Андреа Янели предупреди, че новите искания на евроскептичната италианска коалиция от ЕС са "незаконни", тъй като Матео Салвини и Луи Ди Майо продължават да заплашват блока от Брюксел с Italexit.

https://www.express.co.uk/news/world/961097/Italy-news-Matteo-Salvini-Luigi-Di-Maio-euro-Italexit-EU

От АЛЕСАНДРА СКОТО ДИ САНТОЛО Публикувано 13:18, сряда, 17 май 2018 г. | АКТУАЛИЗАЦИЯ: 13:22, сряда, 17 май 2018 г. експерт: Настоящите италиански предложения са незаконни   CLOSE     пауза Със звук   0:09 / 01:33 Зареден: 0%     Progress: 0%   Цял екранFacebookкикотенеДял  

Говорейки пред CNBC , инвестиционният директор на Fidelity International заяви, че Италия новата правителствена коалиция на между лигата на лигата Матео Салвини и лидера на Движението на петте звезди Луиджи Ди Майо ще предизвика огромна борба с Брюксел на фона на големите искания на ЕС за реформи. 

Изтеклите проекти на коалиционната програма разкриха, че евроскептичният екип ще поиска предоговаряне на вноските на Италия в бюджета на ЕС, премахването на пенсионната реформа от 2011 г., която повиши пенсионната възраст и прекратяването на санкциите срещу Русия.

Съвместният документ ще изиска от ЕЦБ Италия да отхвърли италианските бенчмаркови BTP облигации на стойност 250 млрд. Евро, закупени по програмата за "количествено облекчаване" на банката, за да се намали публичният дълг на Италия.

И двамата лидери предварително са заплашили блока да напусне Съюза, ако брюкселският блок отказа да отговори на техните искания. 

 

Поздравявайки Брексит като пример за това и възможност, каза Матео Салвини, ако Италия не промени позицията си в Европа "няма да има смисъл да продължаваме да плащаме на ЕС".

Той каза на италианския телевизионен канал Ла7 през март: "Ще се бия до края, за да се опитам да променя правилата на тази Европа.

 

image

Getty • CNBC

Италия новини: Анализаторът Андреа Янели предупреждава, че нова евроскептична коалиция може да доведе до Italexit

"Могат да ми дадат два отговора: могат да кажат" да "или да кажат" не ".

"Ако кажат" да "на моите предложения, ще се радвам да остана в Европа с някаква цел.

"Ако кажат" не ", трябва да съм готов да защитя икономическите интереси на италианците, да обсъждам всичко, като се започне от еврото.

Г-н Янели заяви, че новите предложения ще бъдат "незаконни", а не в съответствие с основния договор на Маастрихт на блока.

Той каза: "Настоящите предложения, що се отнася до действащото законодателство, са незаконни.

"Те просто не се вписват в Договора от Маастрихт, в плана за стабилност и растеж.

 

Сандро Гози: Италианското правителство може да заплашва да напусне ЕС       Възпроизвеждане на видео                

Това определено не е приятно място, но те ще намерят трудна борба от Европа

Андреа Янели

"Така че на пазара не може да се види реакция на движенията на пазара.

"Те са на автопилот, много ясен начин за управление на покупките и реинвестициите, но както видяхме, пазарът не може да направи самата работа по отношение на преоценката и да каже на политиците какво мислят, че решението им може да струва по отношение на разходите от дълга.

"Не забравяйте, че Италия има много висок дълг, така че всяка базова точка има значение.

"Това определено не е приятно място, но те ще намерят трудна борба от Европа.

"По принцип конфронтационната позиция няма да помогне."

Дълговете на италианския дълг възлизат на повече от 130% от националното производство, което е най-високото в еврозоната след Гърция.

Италиански снимки на изборите: Кой спечели изборите в Италия през 2018 г.? Понеделник, 5 март 2018 г. Италиански снимки на изборите: Кой спечели изборите в Италия през 2018 г.?
     
     
ПУСНЕТЕ СЛАЙДШОУ image

ГЕТИ ИЗОБРАЖЕНИЯ 1 от 21

Кандидат за движение на пет звезди Алфонсо Бонафеде

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Заливката на дълга ще съкрати 10% от съотношението дълг / БВП на Италия, но ЕС ще се тревожи, че това изпраща отрицателно послание на други държави от еврозоната, които все още са в центъра на строги мерки за икономии.

Това би могло да доведе до пропадане на евросептични, популистки партии, които обещават да изчистят дълговете на ЕС.

Изтеклив текст също така предложи коалицията да изчисти пътя за Италия да напусне еврозоната, настоявайки за създаването на "икономически и съдебни процедури, които позволяват на държавите-членки да напуснат паричния съюз".

Но коалицията бързо се оттегли, заявявайки, че текстът от 14 май е "стара версия, която е значително променена".

Ново твърдение потвърждава, че новата коалиция е решила "да не поставя под съмнение единната валута".

СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • Предупреждение Италия може да напусне еврото, когато се оформя новото правителство
  • Коефициенти СТЪПКА, за да бъде Италия следващата страна да напусне ЕС
  •  



Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39911083
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31037
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930