Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2019 17:50 - Идеи със страстна португалска любов
Автор: maistorica Категория: Хоби   
Прочетен: 3151 Коментари: 1 Гласове:
12

Последна промяна: 25.03.2019 17:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

По време на всеки ремонт или ново строителство, собственикът е натоварен с избора на баланс между функционалност и стил. Изборът е огромен. Кое ще е с приоритет – дизайнът или функционалността, как да се съчетаят двете?  Ако се намирате в този омагьосан кръг, то ще е добре да обмислите един по-нестандартен вариант. Моделите на плочките могат да осигурят висока степен на въздействие и функция.

Възраждането на ярките плочки с шарки идва от средиземноморската култура. Ако търсите вдъхновение, за да превърнете простия участък от плочки в произведение на изкуството, директно разгледайте източника. Португалия е известна с красивата си керамика, която през вековете се е доказала като неоспоримо доказателство за висока естетика. Точно така, векове. Знаете ли, че Лисабон е по-стар от Рим, Париж или Лондон? Богат на история и природна красота, този исторически град използва зашеметяваща шарка, за да привлече посетителите си въвв секи възможен момент. Донесете у дома романтиката на западната брегова линия и символът на вековни дизайнерски решения.

Португалска керамика в кухнята

image

image

Модерните кухни могат да бъдат доста изчистени и скучни. Ако не сте почитатели на минималистичният дизайн, но търсите нещо изчистено, то плочките в португалски стил ще са идеалното решение за вас. Те могат да се вържат с всякакъв вид помещение, независимо колко модерен е дизайнът. Керамиката е красива и седи много приятно зад кухненския плот. Също така , бивайки плочка, е лесна за почистване и издържлива във времето.

image

 

image

image

Шарки в банята

image

image

Освен ако не сте един от малкото късметлии с просторна баня, вероятно работите с ограничена квадратура. Поставянето на интересни плочки ви позволява да добавите дизайнерски елемент, който ще ви подобрява настроението всеки път, щом влезете.По магазините има избор от купища цветни и интересни плочки, но нищо друго няма да вкара по-добре лятното настроение от португалските плочки.

image

На двора

 

image

Животът al fresco е синоним на средиземноморски живот. Не е нужно да се ограничавате с използването на шарени плочки в интериора. Използвайте ги и въ външни пространства, за да им придадете тежкарско и небрежно усещане.

Забавната, цветна плочка прави всеки вътрешен двор да се усеща готов за партита. Отдайте се на топлите португалски вечери с модерен вътрешен двор, от който няма да искате да си тръгвате.

image

image

image

image

 

Португалски щрихи във фасадата

image

Керамичните плочки са чувствителни на влиянията в климата, затова не са разпространени като външна декорация по нашите ширини. Все пак използването им просто като акцент не е беда. В Португалия, те обикновено рамкират вратите и прозорците, или са използвани да изобразят определена картина на фасадата. При всички положения, това е нещо изключително красиво.

image

 






Гласувай:
12



1. vesever - Харесах си бялата кухня и синята ...
26.03.2019 22:23
Харесах си бялата кухня и синята тераса. Красота.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: maistorica
Категория: Хоби
Прочетен: 2776717
Постинги: 391
Коментари: 547
Гласове: 12381
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031